Dinsdag

9 oktober

Kunst maakt de mens

Workshop “Kunst maakt de mens, ouderen ontmoeten van Gogh” op locatie van DvD Kunst maakt de mens wordt mede mogelijk gemaakt door Dordrecht Museum

14 september

Resto van Harte

Met een grote groep gasten zijn we gaan eten bij Resto van Harte in “Het Polderwiel”. Mede mogelijk gemaakt door “Mee Drechtsteden”

11 september

1 jarig bestaan!

We hebben ons 1-jarig bestaan gevierd met speciale gebakjes met ons Logo erop. Een prachtige roos voor iedereen. gesponsord door “Thuredrith” en gekocht bij Bloembinderij Bussem op de Kromme zandweg..

10 juli

Bloemschik Workshop

Workshop “vaasje met orchidee”door Nely Blok “van Groei en Bloei”

26 juni

Trivire

Hanny de Jong van woningbouwvereniging Trivire vertelde wat Trivire voor je kan doen als er problemen zijn met je huis of met je buren. Daarna ging ze in gesprek met mensen die een vraag hadden.

12 juni

Uitstapje Villa Augustus

Met een groep van 24 waren we van 14.00 tot 17.00 uur te gast bij Villa Augustus. Na een lekker stuk taart met koffie, werden we door een gids opgehaald voor een rondleiding van een uur door de tuin.

5 juni

Dia’s over Dubbeldam

Ed weet veel over Dubbeldam. Hij laat ons dia’s zien over de oude en de nieuwe situatie van Dubbeldam. Zo is het leuk voor iedereen, ook de mensen die niet uit Dubbeldam komen

22 mei

Workshop voeding

Nora Huijbregts van “Mooi in Evenwicht” heeft ons aan het werk gezet. Eerste deel van de ochtend moest ieder voor zich een rode of groene kaart laten zien als we het wel of niet eens waren met een stelling over goede voeding.

8 mei

Verwenochtend

Vandaag hebben we onze gasten een verwenochtend gegeven. Er waren 7 lieve dames om ons daarbij te helpen. Iedereen kon een handmassage en/of een nekmassage krijgen van Anita, Simone, Denise, Marrie, Atie en Monique.

24 april

Workshop voeding

Nora Huijbregts van “ Mooi in evenwicht” liet ons m.b.v. een spel over de schijf van vijf nadenken over onze voeding. Ze gaf ons ook goede tips waar we makkelijk verbeterpunten kunnen aanbrengen in onze voeding.

10 april

Veilig Bankieren

Esther van Efferen en Sera de Jong van Rabobank Dordrecht gaven ons veel informatie over veilig bankieren. Ze lieten ook zien dat er voor ouderen aangepaste middelen zijn om mee te doen met internetbankieren. Bovendien biedt de Rabobank de service aan dat er iemand aan huis komt om te kunnen pinnen.

27 maart

Pasen

Pasen bij DvD met lekkere hapjes en gezelligheid

6 maart

Wijkbrandweervrouw Nelleke

Nelleke Maljers, Brandweer ZHZ toezicht brandveilig leven, gaf een PowerPoint presentatie over brandveilig leven. Veel dingen weet je eigenlijk wel, maar goed dat je ze eens zo goed uitgelegd krijgt. We hebben veel goede tips gekregen hoe we in en om het huis brandveiliger kunnen zijn.

20 februari

Workshop Walk for F(it)

Vandaag presentatie gehad van Nora Huijbregts en Saskia Ligt van Walk For (F)it. Een gezellige en sportieve wandel en beweeggroep voor alle leeftijden. Tijdens het wandelen doen ze oefeningen, geven ze tips over voeding, leefstijl en houding in het Overkamppark hier in Dubbeldam.
Website: De beweegcoach

6 februari

Workshop sport

Sportieve ochtend dankzij de workshop van Janneke en Tim van Gemeente Dordrecht Team Sport. Elke maandagochtend zijn ze te vinden in “Sporting Delta” waar ze gym oefeningen aanbieden om je hersenen gezond te houden. Vandaag deden ze dat bij ons op de muziek van ABBA.

9 januari

Cursus valpreventie

Drecht max, een cursus valpreventie voor ouderen gegeven door fysiotherapeuten in Dubbeldam. Arno Hendriks van Balanz gaf ons tips wat je kan doen om vallen te voorkomen. Wat doe je als je binnen of buiten komt te vallen en hoe kan je het beste op staan.

12 december

Workshop Kerststukje maken

John en Arend van TAAQ-tuinontwerp zorgden voor al het groen, de bessen, de skimmia en veel versieringen en verzorgden de workshop. Bloemenhandel Schot, die elke vrijdag op het Damplein staat, voor een grote bos rode rozen, Mee Buurtwerk Oost voor oase en versieringen.
Website: Taaq

5 december

Surprise Bingo