Ontstaan

In Dubbeldam zijn er mensen van alle leeftijden die alleen zijn of zich alleen voelen. Die graag anderen willen ontmoeten en gezelschap zoeken. Een luisterend oor nodig hebben of er gewoon even uit willen zijn om een leuke ochtend met anderen te hebben. Er zijn ook mensen die graag iets voor iemand uit de wijk willen doen of betekenen. Maar hoe vind je elkaar, waar moet je zijn. Thuis blijven is geen optie, je moet ervoor de deur uit, wat voor sommigen best moeilijk is. En wij willen daarbij graag helpen.

Door mijn werk als vrijwilliger bij het Rode Kruis en verzorgingshuis Dubbelmonde kwam ik veel eenzame mensen tegen. Ik wilde graag iets doen om hen met elkaar in contact te brengen, te verbinden.

In Sterrenburg en Nieuw-Krispijn waren dames een ontmoetingsochtend begonnen. Ik vond dat een prachtig idee en besloot hulp te zoeken hoe ik dat kon gaan opstarten in Dubbeldam. Met hun hulp, de gemeente Dordrecht en stichting Mee ben ik kennis gaan maken met alle instanties in Dubbeldam en een paar in Dordrecht die te maken hadden met de doelgroep die ik voor ogen had. Zodoende leerde ik hen kennen en het goede werk wat ze deden en zij mij en mijn plan om een ontmoetingsochtend te gaan beginnen. Het is fijn om van elkaar te leren en elkaar te helpen.

Het opstarten deed ik nog alleen. Maar ik was ook op zoek naar mensen die dit samen met mij wilden gaan beginnen. Monica, met wie ik al 20 jaar bevriend ben en Wilma, die ik kende van de huisbezoeken van het Rode Kruis, vonden het leuk om mee te gaan helpen. Op 11 september 2017 opende wethouder Karin Lambrechts, in het bijzijn van veel bekenden, Dubbeldammers voor Dubbeldammers. Op 12 september startten we met onze fijne, laagdrempelige en vertrouwde ontmoetingsplaats voor mensen uit de wijk. Waar je zomaar elke dinsdagochtend binnen kan lopen. Waar we de mensen elkaar laten ontmoeten en een luisterend oor bieden. Sprekers uitnodigen en workshops aanbieden, waar onze bezoekers iets aan hebben. Meedenken en proberen om een hulpvraag op te lossen. Niet alleen door ons, maar ook met elkaar. Vandaar Dubbeldammers voor Dubbeldammers!

Nehal, Marjon en Lucy zijn ons team komen versterken. Inmiddels zijn we een team geworden die elkaar aanvult en aanvoelt. We proberen de mensen die komen een fijne en gezellige ochtend te geven. We hebben al een grote groep mensen die naar ons toe komt en niet alleen uit Dubbeldam. Ook onze bezoekers steken de handen uit de mouwen en helpen graag mee om de ochtend fijn te laten verlopen.

Bent u nieuwsgierig geworden?
Loop gezellig een keer bij ons binnen, op een dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur. U bent van harte welkom!

Partners

Ontmoetingsochtenden ook in de volgende wijken.