Team

Brigitte van Eeuwijk

Geboren in het Brabantse Breda. Ron leren kennen en na ons huwelijk in Dordrecht gaan wonen. Sinds 1999 wonen we samen met onze zoon Daan en dochter Eefje met veel plezier in Dubbeldam. Met veel plezier gewerkt als leerkracht op een basisschool in Oosterhout en later op de Beatrixschool in
Dubbeldam. Nu doe ik vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis en ben ik vrijwilligster van de Duofiets van verzorgingshuis Dubbelmonde. Sinds september 2017 met veel plezier en energie begonnen met Dubbeldammers voor Dubbeldammers, samen met Monica en Wilma. Inmiddels zijn er nieuwe vrijwilligers bijgekomen en zijn we een team wat elkaar aanvoelt en aanvult.

Monica Blaak

Geboren in Den Haag, Coert leren kennen en naar Dordrecht verhuisd in 1990. We kregen twee zonen Vincent en Nathan. Tot 2013 gewerkt in de zorg, eerst als verpleegkundige, daarna bij de trombosedienst. Na 2013 als vrijwilligster in De Rank (het herstel cafe) gaan helpen.Verder loop ik veel mensen na in mijn omgeving, voor een praatje of een kopje koffie. Bij Brigitte borrelde het plan Dubbeldammers Voor Dubbeldammers. Wij zijn al vriendinnen sinds 1999 en daardoor bleef ik goed op de hoogte. Ik wilde dolgraag haar hierbij helpen, haar plan te verwezenlijken.Wilma leerde ik via Brigitte kennen. Ik ben blij met ons team, we vullen elkaar goed aan. Het werk geeft voldoening, ik ben elke dinsdag weer blij om te beginnen en al onze bezoekers weer te zien.

Wilma van Keulen

Geboren in Koudekerke en opgegroeid in Middelburg. Enkele jaren de lerarenopleiding gevolgd aan de kunstacademie in Kampen. Vervolgens als administratief medewerkster en systeembeheerder werkzaam geweest bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank). In 1991 ben ik voor de liefde naar Dordrecht gekomen en een jaar later getrouwd met Hans. We hebben drie kinderen. Vanaf het moment dat ze allemaal naar school gingen, heb ik me aangemeld bij het Rode Kruis als vrijwilliger voor sociaal huisbezoek. Ik bezocht mensen die het leuk vonden dat ik een praatje kwam maken, om samen een kopje koffie te drinken of een wandelingetje te maken. Via het Rode Kruis ken ik Brigitte die mij vroeg of ik mee wilde helpen als zij ‘Dubbeldammers voor Dubbeldammers’ ging starten. Een heel mooi initiatief, deze ‘DvD’-ochtenden. Heel fijn dat ik hieraan mijn bijdrage mag leveren Een deel van mijn vrije tijd besteed ik aan korfbal. Inmiddels niet meer als spelend lid, maar o.a. als vrijwilligster bij de onderhoudsploeg van de accommodatie. Verder houd ik van lezen, fietsen, tuinieren en nog veel meer…

Lucy

Ik ben 60 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen. Geboren en getogen in Dordt. Vrijwilliger bij EHBO Dubbeldam en sinds februari 2018 bij DvD. Ik ben door Brigitte bij DvD gekomen, omdat ik haar ken van de EHBO van het Rode Kruis. Ik las de flyer van DvD, zag dat er vrijwilligers nodig waren en ben er gewoon op af gestapt. Daar werd ik met open armen ontvangen. Er is geen taakverdeling, maar ieder doet wat bij hem past. Meestal zet ik de twijfelende mensen aan tot het spelen van een spelletje, omdat ik dat zelf ook graag doe. Ik heb heel veel plezier met ons team en sta verder klaar voor de mensen die een praatje willen maken. Ik knutsel graag met een groepje en doe af en toe mee met het sjoelen.

Marjon

Ik ben 59 jaar, getrouwd met Jan en heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Geboren en getogen Dordtenaar. Heb de LHNO doorlopen en als vervolgopleiding kostuumnaaien gedaan. Ben gaan werken als administratief medewerkster bij de Hema.
Gestopt met werken na de geboorte van de kinderen. Later ben ik hulp in de huishouding geworden bij oudere mensen en oppasmoeder bij verschillende gezinnen. Tegenwoordig oppas oma voor de kleinkinderen. Ik ben echt een Dordtse doorpakker. Sinds november 2018 vrijwilligster bij DvD. Ik zag in de krant steeds artikelen over DvD en nu eindelijk eens binnen gelopen en gelijk gebleven. Ben met open armenontvangen door het team.

Monica

Geboren in Italië en in 1990 voor de liefde naar Nederland gekomen. Getrouwd met Marco en al die tijd in Dordrecht gewoond. Wij hebben 2 zoons. Ik heb jaren bij de bibliotheek in Dordrecht gewerkt, eerst op de centrale in de stad en dan in Dubbeldam. Ik ken Brigitte via de middelbare school waar onze kinderen hebben gezeten. Juist via onze kinderen is Brigitte in contact met mij gekomen en gevraagd of ik een keertje bij DvD langs wilde komen. Zogezegd zo gedaan. Sinds februari 2019 ben ik er wekelijks als vrijwilliger. Ik vond het meteen erg fijn om daar te zijn. Het is dankbaar werk.